torsdag 21 december 2017

Sverige ett land med allt sämre framtidsutsikter.

"Nästa generation kommer inte som vi ta emot ett bättre samhälle än de själva ärvde av sina föräldrar och farföräldrar. Väljer vi inte klokt, och under kontrollerade former, riskerar vi lämna över ett samhälle med i allt väsentligt sämre förutsättningar till våra barn och barnbarn än det vi fick." (https://www.kickstarter.com/projects/1416615277/efter-sverige-en-bok-om-samhallskontrakt?ref=creator_nav)

"See I am not a monster, I am just ahead of the curve"

----------------

Bostadsbubblan
Nedanstående låt bjuder på högkvalitativ humor.


https://www.youtube.com/watch?v=VylFH07T4Ew

Personligen hoppas jag på en jävla smäll och att en hel generation blir utplånad finansiellt av att fastighetspriserna kraschar. Personligen tror jag det bästa vore om systemet återställdes, även om detta skulle va en plågsam process. Dock har jag ett egenintresse i att fastighetspriserna sjunker tillbaka något, vilket förstås influerar mina förhoppningar. I någon meningar grundar sig nog delvis Sveriges problem i betydande överflöd, vilket märks i och med att diverse pseudovetenskap finansieras.
(genusvetenskap är pseudovetenskap och är man intresserad av riktig vetenskap rekommenderas Germund Hesslow.  I Germunds redogörelse åskådliggör han även genetikens betydelse för karaktärsegenskaper såsom intelligens. Detta kan förstås även kallas för "common sense", men som alla vet är "common sense not so common".)

Tyvärr för politiker framförallt signalpolitik i de flesta sakfrågor och ett bra exempel på detta är den nya samtyckeslagstiftningen. Istället för att diskutera orsaken (invandringen) till den ökande mängden våldtäkter drivs symbolpolitik kring en ny sexuallagstiftning.

Hela skiten hade varit komiskt om inte allt i detta landet varit så fruktansvärt misskött.

Det progressiva samhällsförfallet kännetecknas av små negativa förändringar som ej märks år över år, men som kumulativt leder till en starkt negativ förändring för populationen i landet. Det progressiva samhällsförfallet har tidigare drabbat järnvägen, äldreomsorgen, försvaret och har nu nått polisen. Polisen hinner idag inte utreda våldtäkter på grund av alla mord som sker när invandrare skjuter ihjäl varandra.

"En utredning som gäller en 12-årig flicka som misstänks ha våldtagits av en äldre kille i Stenungsund hade inte kommit någon vart efter sex veckor, trots att polisen hade ett namn på den som tros ha våldtagit flickan.
Och det finns fler exempel.
Tidigare i år filmade två män när de våldtog en kvinna och publicerade videon i appen Snapchat. En annan person sparade ned filmen där våldtäktsmännen syns tydligt och händelsen polisanmäldes, men tipsaren hördes inte förrän efter två månader. Männen dömdes så småningom."
https://www.dn.se/nyheter/sverige/kraftig-okning-av-unga-som-soker-hjalp-efter-valdtakt/

Inte ens med avseende på BNP kan situationen ansetts ha blivit mycket bättre, utan även här kan man notera det progressiva samhällsförfallet. Nedan från Cornucopia:

"Eurostats statistik visar att Sverige har blivit fattigare per capita jämfört med övriga EU. Köpkraftsjusterat (PPS) har svensk BNP per capita fallit jämfört med övriga EU sedan toppen på konjunkturtoppen 2007. Detta trots Magdalena Anderssons (s) uttalanden om att svensk ekonomi går som en Volvo S90 och att vi ska vara på en konjunkturtopp nu."


I någon mening bör folk fråga sig vad det är vi ämnar göra med detta landet? Vad är det vi vill uppnå? Ska vi bara vara en geografisk avgränsning där varje individ ser till sitt eget bästa? 

Johan Westerholm beskrev situationen bra i crowdfundingen till en ny bok:(min fetstil nedan)
"Det svenska samhällskontraktet är under förändring. Men utan någon egentlig diskussion. Vi befinner oss, inom en snar framtid, vid en punkt där vi måste välja väg, ett val där vi som samhälle måste hantera en rad målkonflikter som blivit akuta. Utvecklingen är inte ny, den började egentligen för mer än 30 år sedan men har forcerats på grund av de senaste årens okontrollerbara befolkningsökning. Vi hade, även utan migrationen 2011-2015 hamnat i denna situation förr eller senare. De senaste årens migration har bara forcerat behovet av att göra ett val för nästa generation.
Nästa generation kommer inte som vi ta emot ett bättre samhälle än de själva ärvde av sina föräldrar och farföräldrar. Väljer vi inte klokt, och under kontrollerade former, riskerar vi lämna över ett samhälle med i allt väsentligt sämre förutsättningar till våra barn och barnbarn än det vi fick." (https://www.kickstarter.com/projects/1416615277/efter-sverige-en-bok-om-samhallskontrakt?ref=creator_nav)
"See I am not a monster, I am just ahead of the curve"(Parentes nedan)

Bitcoin, förmodligen den största manin sedan IT-bubblan

Bitcoin mining's energy use is reportedly growing at a rate of 25% per month. At that rate of growth, it will consume as much electricity as the US in 2019.
And by 2020, bitcoin mining could be consuming the same amount of electricity every year as is currently used by the entire world.

https://www.weforum.org/agenda/2017/12/bitcoin-consume-more-power-than-world-2020?utm_content=buffer4a665&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

16 kommentarer:

 1. Bra skrivet.

  Det är alltid tråkigt att samhället går bakåt, men det gäller inte för alla.
  Även om de flesta svenskar vill att vi får ett bättre samhälle så måste man nog numera se till sitt eget (och familejens...) bästa.
  Det gäller helt enkelt att förbereda sig för det som kommer så att man inte drabbas allt för mycket.

  Tyvärr betyder det att det blir en stor skillnad i levnadsstandard och livsstil bland alla svenskar.
  Redan idag måste man nu bestämma hur man vill leva imorgon.

  Besser

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, man får se om sitt eget hus och säkra sin egen pension.

   Radera
 2. Du skriver oerhört bra och vettigt. Nog för att det sannolikt köpkraftsjusterat kommer gå sämre för nästa generation i stort, men har man huvudet på skaft som du kommer man kunna gå mot strömmen där.

  God Jul!

  SvaraRadera
 3. Ja, sakta sakta så förändras Sverige. Hela tiden till det sämre. För egen del är målet att på något sätt lämna landet med familj. Får se hur det skall gå till.

  Fortsätt skriv. Alltid läsvärt. Och ja, jag håller med om att en rejäl smäll skulle vara bra för landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I någon blir det paradoxalt nog så att överflöd leder till fokus på icke frågor. Pågår överflödet tillräckligt länge uppstår förr eller senare riktiga problem, fortsätter daltande går det illa.

   Sverige är ett fint land och svårt att hitta något bättre, men får önska dig lycka till vad som än sker.

   Radera
  2. Danmark, Norge, Kanada, Luxemburg, Lichtenstein, Singapore, Hong Kong, Australien, Nya Zeeland och framförallt Schweiz.

   Radera
  3. Medför att lära sig ett nytt språk och en del av länderna är hårda. Inte lätt att riva upp alltid, har man rätt utbildning kan man nog ta sig in men även med en läkarutbildning måste man klara av test osv. Alla ovanstående (utom Schweiz) har förövrigt troligtvis "fastighetsbubblor" i varierande grad

   Radera
  4. Fast är det inte snudden på patetiskt att ägna stora delar av ens energi/tankekraft under flertalet år på att klaga på ett system, men inte vara beredd att genomföra en mindre ansträngning för att förbättra sin situation?

   Radera
 4. Inga barn, ingen framtid är förklaringen till varför det ser mörkt ut i Sverige nu och framöver. Den enkla matematiken glömde svensken bort. Få svenska ungdomar har fokus på familj och barn idag. Nästa generation blir än värre mao.

  SvaraRadera


 5. ان الرائد تقدم افضل الخدمات النزلية في المدينة المنورة بارخص الاسعار يمكنك زيارة التالي للمزيد من المعلومات :
  شركة تنظيف بمكة
  شركة نقل عفش من جدة الى الاردن شركة شحن عفش من جدة الى الاردن
  شركة تنظيف منازل بالخبر

  افضل شركة تنظيف منازل بالمدينة المنورة شركة تنظيف منازل بالمدينة المنورة
  شركة مكافحة حشرات بالمدينة المنورة شركة رش حشرات بالمدينة المنورة

  SvaraRadera
 6. Packers and Movers Hyderabad Give Certified and Verified Service Providers, Cheap and Best ###Office Relocation Charges, ***Home Shifting, ✔✔✔Goods Insurance worth Rs. 10,000, Assurance for Local and Domestic House Shifting. Safe and Reliable Household Shifting Services in Hyderabad with Reasonable Packers and Movers Price Quotation @ Packers And Movers Hyderabad

  SvaraRadera
 7. Get Packers and Movers Jaipur List of Top Reliable, 100% Affordable, Verified and Secured Service Provider. Get Free ###Packers and Movers Jaipur Price Quotation instantly and Save Cost and Time. Packers and Movers Jaipur ✔✔✔Reviews and Compare Charges for household Shifting, Home/Office Relocation, ***Car Transportation, Pet Relocation, Bike SHifting @ Packers And Movers Jaipur

  SvaraRadera